Paardenhouderij Hoeve De Bartvelden

Bartstraat 32 - 2560 Kessel (Nijlen)

Tel. 03.488.42.45 - gsm 0475.83.74.66 - fax 03.488.15.80

info@paardenhouderij.be

Overdekte stapmolen

Bewegen is een geneesmiddel voor vele paardenkwaaltjes.
Eén van de zwakste punten bij paarden is het beendergestel. Wanneer een paard niet meer kan gebruikt worden voor sport is dit in vele gevallen te wijten aan een probleem met de benen. De gewrichten en pezen zijn de zwakste schakels.
Beweging is een absolute must om de benen van uw paard in conditie te houden. Dit zorgt voor een verbeterde bloedsomloop en het houdt de gewrichten soepel en gesmeerd. Het gaat verzuring van de spieren tegen wanneer er een grotere inspanning is geleverd zoals een wedstrijd of een training.

Anderzijds kunnen temperamentvolle paarden hun energie beter kwijt in de stapmolen. Wat een stuk comfortabeler is dan tijdens het eerste halfuur van een training.
Je zal zelf ondervinden dat een paard dat regelmatig in de stapmolen gaat, een veel aangenamer paard wordt om mee te werken. De prestaties gaan erop vooruit door een beter uithoudingsvermogen, meer spiermassa en minder vet, meer soepelheid in de bewegingen en de wil om te werken gaat erop vooruit door de regelmaat van trainingen. Iedereen is ervan overtuigd dat een paard dat regelmatig werkt betere prestaties levert.

klassieke gesloten boxenaangepaste open boxen voor sociale dieren
Bezoek ons ook op Facebook